• Mimoza salata
Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#87 od 18.05.2016
Jedna od najčešćih salata na trpezi. Praktično univerzalna. Sočna i ukusna, a lako se priprema.
Sastojci:
Ceo postupak
- Jaja:3 kom
- Kačkavalj:200 gr
- Kisela pavlaka:2 čaše
- Krompir:3 kom
- Majonez:100 gr
- So:po potrebi
- Šunka stišnjena:200 gr
Priprema:
1. Ceo postupak
Tri krupnija krompira očistite i obarite, a jaja skuvajte i oljuštite.
Pošto je salata prilično dekorativna, predlažemo da je slažete u providnoj činiji. Prvo u činiju krupno narendajte bareni krompir. Malo posolite, pa preko krompira premažite pavlaku iz jedne čaše.
Iznad pavlake narendajte šunku, pa je premažite majonezom. Zatim narendajte dva cela jajeta i belance od trećeg jajeta. Po potrebi, posolite jaja.
Pospite 3/4 kačkavalja preko jaja i premažite preostalom pavlakom. Zatim pospite preostali kačkavalj i sitno narendajte preostalo žumance.
Salatu prekrijte folijom i do posluženja čuvajte u frižideru.
Poreklo:
Internacionalno
Autor:
lisica