• Jaja punjena tunjevinom

Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#68 od 03.05.2016
za 12 osoba
00:30h
jednostavno
Odlično predjelo. Ako volite tunjevinu i kuvana jaja, nikako nemojte zaobići ovaj recept.
Sastojci:
Ceo postupak
- Biber mleveni:po želji
- Jaja:12 kom
- Kisela pavlaka:2 kašike
- Kiseli krastavčići:4 kom
- Majonez:4 kašike
- Peršun:nekoliko listova
- So:po potrebi
- Tunjevina:1 konzerva
Priprema:
1. Ceo postupak
Jaja skuvajte, oljuštite, pa presecite na pola po dužini i izvadite žumanca. Poređajte belanca na tacnu, tako da šupljina gde su bila žumanca, bude sa gornje strane.

Izgnječite žumanca viljuškom. Krastavce iseckajte na sitne kockice. Sjedinite žumanca sa majonezom, pavlakom i krastavcima. Posolite i pobiberite po želji, pa dobro izmešajte.

Tunjevinu ocedite od ulja, pa sjedinite sa prethodno dobijenom smesom. Dobro promešajte i ostavite da se hladi u frižideru, pa kuvarskim špricom ili kašičicom napunite belanca.

Dekorišite sitno iseckanim listovima peršuna.
Poreklo:
Internacionalno
Autor:
lisica
Hausmajstor: 060 731 88 09