https://lisica.rs/recepti/pileca-pasteta/rc-124
• Pileća pašteta
Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#124 od 16.04.2018
za 4 osobe
00:30h
jednostavno
Odlična pileća pašteta domaće izrade, za kvalitetan doručak.
Sastojci:
Ceo postupak
- Biber mleveni:po želji
- Limunov sok:od pola limuna
- Maslinovo ulje:3 supene kašike
- Mladi crni luk:1 kom
- Peršun:1/2 veze
- Pileće belo meso:1 file
- Senf:1 supena kašika
- So:po potrebi
- Voda:po potrebi
Priprema:
1. Ceo postupak
Prileći file prokuvajte u vodi. Ne zaboravite da posolite pre kuvanja.

Kuvano meso iseckajte na kockice i ubacite u činiju za blendanje. Zatim dodajte supenu kašiku senfa i oko 3 supene kašike maslinovog ulja. Mladi luk iseckajte i dodajte u činiju, a isto to uradite i sa pola vezice svežeg peršuna. Preko svega iscedite sok iz pola limuna.

Dosolite po potrebi i pobiberite po želji.

Sve to blendajte ( najbolje ručnim blenderom ) do dobijanja željene teksture. Ako je smesa previše suva i teško se blenda, možete dodati malo vode. Dobijenu paštetu ohladite i mažite na prepečeni hleb.
Poreklo:
Internacionalno
Kategorija:
Predjela » Hladna predjela
Autor:
lisica
lisica.rs