https://www.lisica.rs/recepti/pita-od-spageta/rc-7
• Pita od špageta
Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#7 od 05.04.2016
za 4 osobe
01:00h
jednostavno
Ova pita je prijatno iznenađenje i pravo osveženje na stolu. Izuzetno ukusna i jednostavna za pripremu, biće često na Vašem meniju.
Sastojci:
Ceo postupak
- Biber mleveni:1 prstohvat
- Jaja:8 kom
- Mleko:1/2 šolje
- Origano:po želji
- Parmezan:4 kašike
- Puter:2 kašike
- Suva slanina:po želji
- Špagete:1 pakovanje
Priprema:
1. Ceo postupak
U činiju, u kojoj ćete kuvati špagete, naspite vodu i posolite. Pootom stavite na ringlu da provri, pa dodajte špagete i skuvajte ih da dobro omekšaju. Često mešajte da ne polepe po činiji. Iscedite ih kada se skuvaju i dobro isperite hladnom vodom.

Zagrejte rernu na 250°C, a malo dublji pleh podmažite sa pola kašike putera.

U jednoj činiji pomešajte jaja, mleko, slaninu, biber i 3 kašike parmezana. Potom dodajte špagete, pa dobro promešajte. Dobijenu smesu prebacite u pleh i ravnomerno rasporedite.

Ako želite, slaninu ili neko drugo meso koje izaberete, prethodno možete ispržiti na tiganju, kako bi imalo jači ukus. Premažite smesu preostalim puterom, pospite origano i jednu kašiku parmezana. Ako nemate parmezana izrendajte preko svega kačkavalj.

Ostavite da se peče 25 do 30 minuta, dok na vrhu ne dobije zlatnu boju. Pustite da se ohladi deset minuta, pa poslužite.
Poreklo:
Italija
Kategorija:
Pekarski proizvodi » Slane pite i gibanice
Autor:
lisica
www.lisica.rs