1. Ceo postupak
Očistite i operite spanać u hladnoj vodi, a onda ga tako mokrog, bez dodavanja vode, stavite u lonac prekriven poklopcem i kuvajte na niskoj vatri dok se ne osuši. Nakon toga ga stavite u cediljku i ostavite da se u potpunosti osuši.
Pirinač kuvajte 10 minuta u vodi koju ste prethodno posolili, pa ga potom iscedite.
Oljuštite i iseckajte manju glavicu crnog luka, a onda ga, zajedno sa puterom i prstohvatom soli, pržite u većem tiganju dok ne bude mekan i dobije zlatnu boju. Makazama isecite spanać, a onda ga, zajedno sa pirinčem, dodajte u tiganj sa lukom i puterom.
Sklonite tiganj sa vatre i pustite da se malo ohladi, pa onda u tu smesu dodajte izmućkana jaja, parmezan, oraščić, biber i malo soli po potrebi.
Pleh za pečenje premažite puterom i pospite prezlama. Zatim smesu iz tiganja prebacite u pleh, a onda je izravnajte kašikom. Stavite u rernu na 200°C i pecite oko 25 minuta. Kada pita očvrsne i dobije zlatnu boju, izvadite je iz rerne, isecite na parčad i poslužite.