• Štrudlice sa džemom

Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#32 od 13.04.2016
za 4 osobe
00:45h
srednje zahtevno
Za ove ukusne štrudlice najbolje je koristiti domaći džem od šljiva. Ako ga nemate, upotrebite domaći džem od kajsija ili, eventualno, višanja.
Sastojci:
Ceo postupak
- Džem od šljiva:po potrebi
- Pšenično brašno:550 gr
- Sirće jabukovo:2 kašike
- Soda bikarbona:1 kašičica
- Svinjska mast:200 gr
- Šećer u prahu:150 gr
- Vanilin šećer:1 kesica
- Voda:9 kašika
Priprema:
1. Ceo postupak
U posudu stavite mast i šećer u prahu. Umutite da bude penasto, pa dodajte sirće, hladnu vodu, sodu bikarbonu i brašno. Zamesite testo i ostavite na hladnom mestu da odstoji 1 sat.

Kada testo odstoji podelite ga na 2 dela. Svaki deo oblikujte u valjak.

Oba dela testa razvaljajte u ploču veličine 21x30cm. Oba razvaljana testa podeliti uzduž, na 3 dela. Trudite se prilikom sečenja da ivice budu ravne.

Na svaki deo stavite uzduž džem i presavijte po dužini. Isecite presavijeno testo na 5 delova.

Štrudlice stavite u pleh prethodno obložen papirom za pečenje.

Pecite ih 20 minuta na 170°C. Pečene štrudlice uvaljajte u šećer u prahu pomešan sa vanilin šećerom.
Poreklo:
Balkan
Kategorija:
Deserti » Slatke pite
Autor:
lisica
Hausmajstor: 060 731 88 09