• Tzatziki sos

Vegetarijansko
Makrobiotičko
Posno
#49 od 21.04.2016
za 2 osobe
00:15h
jednostavno
Ovaj neobični sos, poreklom iz Grčke, izuzetno je ukusan i lagan za pripremu. Možete ga služiti uz meso, povrće, krompir ili ga, kao posebno jelo, jesti sa hlebom.
Sastojci:
Ceo postupak
- Beli luk:2 čena
- Biber mleveni:po želji
- Jogurt:250ml, gusti, punomasni
- Krastavac:1 kom
- Limunov sok:1 do 2 kašičice
- Maslinovo ulje:1 kašičica
- Mirođija:20 gr
- So:po potrebi
Priprema:
1. Ceo postupak
Krastavac operite i oljuštite, pa sitno narendajte. Sok od krastavca malo iscedite kroz gazu, da sos ne bi bio previše tečan.

Sitno iseckajte beli luk, a mirođiju operite, malo prosušite da ne bude mokra i sitno iseckajte.

Dodajte jogurt, maslinovo ulje i sok od limuna. Posolite i pobiberite po želji.

Sve dobro promešajte, ohladite u frižideru i služite.
Poreklo:
Balkan
Autor:
lisica
Hausmajstor: 060 731 88 09