Lisica.RS - Mudar izbor

Draža u jami Cerova?

U pećini na Zlatiboru, među skeletima, otkriven predmet koji bi mogao da reši misteriju ubistva Draže Mihailovića, pišu Večernje novosti.
Hronika
                 
#176 od 08.11.2017.
foto: Interna arhiva
U pećini Cerova na Zlatiboru nedavno je otkrivena masovna grobnica. Otkriće potkrepljeno svedočenjima najstarijih meštana ovog kraja, pokazalo je da su na ovom mestu u junu 1945. surovo i bez presude likvidirani srpski mladići, povratnici iz rata.

Prethodnih dana, speleolozi su se još jednom spustili na dno jame, a među kostima pronašli su jedan prepoznatljiv predmet - staklo i deo okvira za naočare, koje liče na one koje je uoči streljanja 1946. godine nosio đeneral Dragoljub Draža Mihailović, komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini.

- Pored dela naočara, koje smo pronašli u jami Cerova, a koje izgledaju baš kao one koje je imao Draža MIhailović, postoje i svedočenja da su se Slobodan Penezić Krcun, vođa akcije hvatanja generala Draže, kao i Miloš Minić, tužilac u sudskom procesu protiv MIhailovića, u poratnim godinama na Zlatiboru, lično raspitivali o jami - kaže za ‘Novosti’ Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Opšte je poznato da su komunisti do sada vešto podmetali tragove o lažnim lokacijama gde bi Dražin grob mogao da se nalazi. Moguće je da će ovo otkriće konačno razrešiti ovu istorijsku misteriju.
Tagovi
izvor informacija: novosti.rs

ĐENERAL

DRAGOLJUB DRAŽA MIHAJLOVIĆ

PEĆINA

CEROVA

ZLATIBOR

NAOČARE

MASOVNA GROBNICA

KOMUNISTI

UBISTVO

JAMA

JUGOSLOVENSKA VOJSKA

MILAN STAMATOVIĆ

GROB

MILOŠ MINIĆ

SLOBODAN PENEZIĆ KRCUN

Hronika
najnovije
Vaša reklama OVDE, pozovite 063/311-094
loading...
Hausmajstor: 060 731 88 09
Otkup Automobila
SEO Optimizacija sajta
Otkup automobila Beograd
Baito računari
Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com
Stošić Agencija za selidbe Beograd
loading...