Lisica.RS - Mudar izbor

Čeka nas nova zamena tablica

U januaru naredne godine čeka Vas novi trošak, oko 40 evra. Da li je baš moralo tako?
Info
                 
#145 od 20.01.2017.
foto: vesti-online.com: A.Čukić
Ne znamo da li ste primetili, ali na svim saobraćajnim dozvolama piše rok trajanja i iznosi 7 godina. To isto odnosi se i na tablice, tako da će, svi oni koji su automobile registrovali 2011. godine, već naredne morati da menjaju saobraćajne dozvole i tablice.

Minimalni trošak koji možete očekivati za nove tablice i saobraćajnu dozvolu je oko 40 evra. Ni malo prijatan neplanirani udar na kućni budžet! Zašto se sve to dešava i da li je baš moralo tako, jer tada izdate tablice uopšte ne izgledaju pohabano?

U Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu za “Kurir” da je proizvođač tablica - Zavod za izradu novčanica, deo Narodne banke Srbije - garantovao njihovu funkcionalnost sedam godina. U NBS odgovaraju da sedam godina predstavlja garanciju proizvođača folije nanete na tablicu da će u tom periodu zadržati potrebnu čitljivost, vidljivost, prisustvo zaštitnih elemenata.

- Prilikom zamene izdaju se nove tablice s drugim registarskim oznakama, nova saobraćajna dozvola i registraciona nalepnica - dodaju u MUP-u u istoj izjavi. Pomenuta folija bitna je za automatsko radarsko očitavanje tablica i logično je da ima svoj rok trajanja. Međutim, nije logično da sve to padne na teret vozača zbog lenjosti i samovolje nekoliko ljudi u MUP-u.

Sve navedeno potvrdio je za “Kurir” i profesor Saobraćajnog fakulteta, Milan Vujanić:
- Policija treba da napravi nove tablice i da pozove građane da ih preuzmu, kao kad ih izgubite, na primer. Ne da vam daju tablicu s novim registarskim oznakama i novu saobraćajnu. To je maltretiranje dva i po miliona vozača jer nekoliko njih neće da radi svoj posao - naglašava profesor Vujanić.
Tagovi
izvor informacija: mondo.rs

REGISTRACIJA

TABLICE

SAOBRAĆAJNA DOZVOLA

AUTOMOBIL

REGISTARSKA NALEPNICA

ROK TRAJANJA

RADAR

POLICIJA

MUP

ZAVOD ZA IZRADU NOVČANICA

NARODNA BANKA SRBIJE

Info
najnovije
Vaša reklama OVDE, pozovite 063/311-094
loading...
Hausmajstor: 060 731 88 09
Otkup Automobila
SEO Optimizacija sajta
Otkup automobila Beograd
Baito računari
Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com
Stošić Agencija za selidbe Beograd
loading...