Lisica.RS - Mudar izbor

Uskoro elektronski recepti

Olakšana procedura izdavanja recepata za hronične pacijente već je zaživela u deset domova zdravlja u Beogradu. Početkom naredne godine, elektronski recepti i za pacijente širom Srbije.
Info
                 
#174 od 30.10.2017.
foto: Interna arhiva
Kada u potpunosti pređemo sa papirnih na e recepte, procenjuje se da će država uštedeti više od 30 miliona evra.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da je to odlična vest za sve pacijente koji neće morati da svakog meseca idu u domove zdravlja po recept, već će to činiti jednom ili dvaput godišnje u zavisnosti od procene lekara.

Od danas u domovima zdravlja: Savski venac, Stari grad, Palilula, Voždovac, Zemun, Novi Beograd, Zvezdara, Rakovica, Čukarica i Vračar. Do kraja godine u svim beogradskim domovima zdravlja, a početkom naredne godine u celoj Srbiji.

Ministar Lončar poručuje da je reč o ozbiljnoj promeni za pacijente i da je bila potrebna obuka svih koji učestvuju u procesu. Kaže da je najveći deo posla završen i da su ostali samo detalji.

Apoteke u kojima je moguće preuzeti lekove putem elektronskog recepta biće obeležene posebnim nalepnicama.

Lončar navodi i da će ubuduće lekari opšte prakse biti rasterećeniji i da će više moći da se bave preventivom, a ne papirologijom i birokratijom.

Uskoro nas očekuje i elektronski karton, a onda i potpuno ukidanje papirnog uputa i papirnih recepata. Godišnje se izda 65 miliona recepata.

Procenjuje da će država samo ukidanjem papirnih recepata moći da uštedi i do 30 miliona evra, a taj novac onda može da bude iskorišćen, na primer, za uvođenje inovativnih i skupih lekova.
Tagovi
izvor informacija: rts.rs

ELEKTRONSKI RECEPTI

LEKOVI

MINISTAR ZDRAVLJA

ZLATIBOR LONČAR

DOMOVI ZDRAVLJA

SRBIJA

BEOGRAD

ELEKTRONSKI KARTON

Info
najnovije
Vaša reklama OVDE, pozovite 063/311-094
loading...
Hausmajstor: 060 731 88 09
loading...
Otkup Automobila
SEO Optimizacija sajta
Otkup automobila Beograd
Baito računari
Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com
Stošić Agencija za selidbe Beograd