Lisica.RS - Mudar izbor

Samsung kupuje kompaniju Harman

Samsung je objavio da je pokrenuo akviziciju kompanije Harman International Industries, proizvođača auto delova, najpoznatijeg po svojoj Harman Kardon audio diviziji.
IT & Tech
                 
#56 od 17.11.2016.
loading...
foto: cnet.com
Za kupovinu Harmana, Samsung će platiti 8 milijartdi dolara u kešu i ovo je najveća akvizicija u istoriji južnokorejske kompanije.

Tako će Samsung preko noći postati još veći igrač na polju audio sistema, ali će se istovremeno naći i pri samom vrhu pametnih sistema za povezane i autonomne automobile, što znači da će postati konkurencija za Google, Teslu, GM i Volvo, koji se takođe bave tom oblašću razvoja.

Nama je Harman najpoznatiji po brendovima Harman Kardon i JBL, međutim, čak dve trećine njegovih prihoda dolazi od proizvoda namenjenih auto industriji. Njihovi sistemi ugrađeni su u čak 30 miliona automobila raznih proizvođača, među kojima su BMW, Toyota i Volkswagen.

Harman je na ovogodišnjem CES-u predstavio svoju Connected Car Compute platformu Life-Enhancing Intelligent Vehicle Solution (LIVS), koja će sada biti veliki adut Samsunga na polju razvoja pametnih sistema u automobilskoj industriji budućnosti.
Tagovi
izvor informacija: pcberza.rs

SAMSUNG

HARMAN

JBL

HARMAN KARDON

VOLVO

BMW

TOYOTA

GOOGLE

VOLKSWAGEN

GM

TESLA

AUTOMOBILSKA INDUSTRIJA

AUTO DELOVI

PC BERZA

PCBERZA

JUŽNA KOREJA

KOMPANIJA

IT & Tech
najnovije
loading...
Vaša reklama OVDE, pozovite 063/311-094
Verbano.RS : Autoservis, otkup i prodaja automobila i delova
Hausmajstor: 060 731 88 09
Otkup Automobila
SEO Optimizacija sajta
Otkup i prodaja automobila Beograd
Otkup automobila Beograd
Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com
Stošić Agencija za selidbe Beograd