Lisica.RS - Mudar izbor

Uhapšen zbog naziva WiFi mreže

Mediji u čitavom svetu pišu o novom zanimljivom slučaju iz Francuske, koji pokazuje šta sve može da se dogodi kada korisnik svojoj WiFi mreži nepromišljeno dodeli naziv koji baš i nije prikaldan za ovo vreme.
IT & Tech
                 
#19 od 09.11.2016.
loading...
foto: http://null-byte.wonderhowto.com/
Reč je o slučaju neimenovanog 18-godišnjeg Francuza koji je u SSID nazivu svoje WiFi mreže upisao “Daesh21”.

Daesh je jedan od naziva upotrebljenih za zloglasnu terorističku grupu, tzv. Islamsku državu, skraćeno ISIL, a broj 21 označava francusku pokrajinu u kojoj se nalazi Dižon, grad u kom živi pomenuti 18-godišnji tinejdžer.

Po prijavi komšija, francuske bezbednosne službe započele su istragu koja je završila hapšenjem mladića po osnovu antiterorističkog zakona Francuske.

Prilikom hapšenja 18-godišnjaku su oduzeti računar i mobilni telefon, a njegovi profili na Twitteru i Instagramu su detaljno pretraženi sa ciljem da se pronađe eventualni inkriminišući sadržaj koji bi ga povezao sa terorističkim aktivnostima.

Međutim, istražitelji nisu pronašli nikakav dokaz o povezanosti tinejdžera sa terorizmom, izuzev naziva njegove WiFi mreže.

Posle sprovedene istrage tinejdžer je na sudu dobio uslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri meseca, a njegova WiFi mreža ima novo ime.
Tagovi
izvor informacija: pcberza.rs

TINEJDŽER

FRANCUSKA

HAPŠRENJE

ZATVOR

WIFI

KAZNA

ISLAMSKA DRŽAVA

DAESH

ISIL

TERORIZAM

PC BERZA

PCBERZA

IT & Tech
najnovije
loading...
Vaša reklama OVDE, pozovite 063/311-094
Hausmajstor: 060 731 88 09
Otkup Automobila
SEO Optimizacija sajta
Otkup automobila Beograd
Baito računari
Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com
Stošić Agencija za selidbe Beograd