Lisica.RS - Mudar izbor

Bolje da ljulja, nego da žulja

Zašto većina muškaraca ipak više voli malo krupnije žene, takozvane plus size modele? Odgovor je prilično bizaran, ali svakako zanimljiv.
Lifestyle
                 
#92 od 06.12.2016.
foto: dailytelegraph.com.au
Istraživanje naučnika sa Univerziteta St Andrews iz Škotske, pokazuje da većina muškaraca iz nekog razloga više preferira krupnije žene. Zanimljivo je to da stres može da promeni percepciju kod muškaraca za samo nekoliko dana. Naučnici tvrde da su upravo muškarci pod stresom zaslužni za preferiranje krupnijih dama.

U istraživanju su učestvovala 23 kadeta koji su prošli strogu vojnu obuku i 9 civila. Učesnici su zamoljeni da od kompjuterski generisanih ženskih lica, koja su se očigledno razlikovala po težini, odaberu ono koje im se više sviđa. Testiranje je sprovedeno u tri faze: pre vojne obuke, u toku vojne obuke i po završetku vojne obuke.

Kod civila nije bilo promene i oni su ostali privrženiji mršavijim ženskim osobama, dok se kod muškaraca koji su prolazili kroz obuku povećavao broj onih kojima su se više sviđale punije ženske osobe. Kako se povećavao nivo stresa, tako su se povećavale i sklonosti prema punijim ženskim osobama.

- Muškarcima izloženim stresu privlačnije su jače žene, jer imaju utisak da će one lakše preživeti bolest ili se snaći u slučaju nedostatka hrane. To pokazuje da privlačnost zavisi od okruženja i situacije u kojoj se nalazimo - kaže Dr Carlota Batres, vođa istraživanja.

- Osobe koje žive na mestima gde je život težak, preferiraju krupnije žene. Čini se da su žene koje izgledaju jače privlačnije ukoliko se muškarci nalaze u težoj situaciji - dodaje Prof David Perrett, jedan od naučnika koji su sproveli istraživanje.

Obzirom na nivo stresa koji se sreće u svakodnevnom životu, posebno ovde u Srbiji, bojimo se da će mršavice verovatno ostati usedelice.
Tagovi
izvor informacija: bbc.com

PLUS SIZE

UNIVERSITY OF ST ANDREWS

DR CARLOTA BATRES

PROF DAVID PERRETT

KRUPNIJE

OPSTANAK

ŠKOTSKA

ISTRAŽIVANJE

KADETI

MRŠAVICE

USEDELICE

VOJNA OBUKA

STRES

Povezane vesti
Lifestyle
najnovije
Vaša reklama OVDE, pozovite 063/311-094
Arome za rezani duvan
loading...
Otkup Automobila
SEO Optimizacija sajta
Otkup automobila Beograd
Baito računari
Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com
Stošić Agencija za selidbe Beograd
loading...