Lisica.RS - Mudar izbor

Moda šešira

U Malom salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu u utorak, 15. novembra otvorena je izložba “Moda šešira” autorke Aleksandre Jovanović, višeg kustosa Narodnog muzeja Šabac.
Lifestyle
                 
#55 od 17.11.2016.
foto: gomex.rs
Izložba je rezultat trogodišnjeg istraživanja “modiskog” i šeširdžijskog zanata između dva rata, a za ovo gostovanje obogaćena je predmetima iz zbirki Narodnog muzeja Zrenjanina sa osvrtom na nekadašnju Fabriku šešira “Begej”.

Realizaciju izložbe u Narodnom muzeju u Zrenjaninu podržala je kompanija GOMEX. Izložbu je otvorila Bojana Nićetin, rukovodilac marketinga kompanije GOMEX, podsetivši prisutne da naš prepoznatljiv slogan “Šešir nakrivi, lakše se živi” u potpunosti odgovara tematici izložbe i dodala: Posebno nas je inspirisalo to što je postavka došla iz Šapca, grada u kojem je GOMEX prisutan u skoro istom obimu u kojem je prisutan i u Zrenjaninu. Potvrđujući visok stepen društvene odgovornosti, izložba nam se učinila kao sjajna ideja i sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu organizatora.

Izložba “Moda šešira” rasvetljava fenomen ovog nekada neizostavnog dela odeće i odgovara na pitanja kada se šešir prvi put javlja u istoriji, prati njegovu evoluciju, predstavlja svetske kreatore i modne žurnale. Pored klasične muzejske postavke, na kojoj su izloženi modeli ženskih i muških šešira nošenih 20-ih i 30-ih godina prošlog veka, na izložbi su kroz ambijentalne celine predstavljeni “modiski” salon i šeširdžijska radionica.

Izložba “Moda šešira” u Malom salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu biće otvorena do 14. januara 2017. godine.
Tagovi
izvor informacija: gomex.rs

ŠEŠIRI

ZRENJANIN

ŠABAC

IZLOŽBA

GOMEX

NARODNI MUZEJ

BOJANA NIĆETIN

Povezane vesti
Lifestyle
najnovije
Vaša reklama OVDE, pozovite 063/311-094
loading...
Hausmajstor: 060 731 88 09
loading...
Otkup Automobila
SEO Optimizacija sajta
Otkup automobila Beograd
Baito računari
Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com
Stošić Agencija za selidbe Beograd