Lisica.RS - Mudar izbor

Preminuo Leonard Koen

Kanadski pevač Leonard Koen preminuo je u 82. godini, navodi se na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, preneli su brojni svetski mediji.
Superstar
                 
#28 od 11.11.2016.
foto: AP / Chris Pizzello
Leonard Koen je mirno preminuo u svom domu, saopštila je njegova porodica.

- Moj otac je otišao mirno, u svojoj kući u Los Anđelesu. Drago nam je da je pred smrt bio siguran da je završio jednu od svojih najboljih ploča. Do poslednjeg trenutka je pisao, i koristio svoj jedinstveni smisao za humor, - saopštio je Adam Koen, sin muzičara.

Tačan datum i uzrok smrti nisu objavljeni.

Na Koenovoj Facebook stranici navedeno je da nas je napustio veliki vizionar.

- Sa dubokom tugom obaveštavamo vas da je legendarni pesnik, kantautor i umetnik preminuo. Izgubili smo jednog od najvoljenijih i najplodonosnijih vizionara. Porodica u ovom trenutku moli da se poštuje njihova privatnost, - navodi se u saopštenju.

Talentovani Kanađanin Koen se još četrdesetih pojavio na sceni kao pesnik, a prvi album “Songs of Leonard Cohen” objavio je 1967. godine. Ukupno je izdao 14 studijskih i osam “live” albuma, a poslednje izdanje “You want it darker” izbacio je pre samo nekoliko nedelja, 21. oktobra.

Njegove pesme o izolaciji, ljubavi, seksualnosti, politici i religiji donele su mu status jednog od najboljih tekstopisaca, i u karijeri dugoj pet decenija ostao je jedan od kultnih umetnika, kojeg su mnogi stavljali odmah ispod Boba Dilana.
Tagovi
izvor informacija: mondo.rs

LEONARD KOEN

MUZIČAR

UMRO

LEONARD COHEN

PESNIK

UMETNIK

Superstar
najnovije
Vaša reklama OVDE, pozovite 063/311-094
loading...
Hausmajstor: 060 731 88 09
loading...
Otkup Automobila
SEO Optimizacija sajta
Otkup automobila Beograd
Baito računari
Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com
Stošić Agencija za selidbe Beograd