Lisica.RS - Mudar izbor

Autoput od Evrope do Severne Amerike

Pogledajte ovo čudo od autoputa. Da li je ovo realan i izvodljiv plan? Zanimljiv svakako jeste, a ako postoji neko ko je sposoban da osmisli takav mega projekat, onda to Rusi svakako jesu.
Zanimljivosti
                 
#1 od 01.11.2016.
loading...
foto: edition.cnn.com
Rusi su poznati po tome što znaju da naprave kvalitetne puteve. Sada su predložili jedan nesvakidašnji megalomanski projekat za koji treba mnogo planiranja, novca i vremena da bi bio realizovan.

Nazvali su ga Trans Evro-Azijski pojas, a radi se o super autoputu koji bi trebalo da krene od Londona, pa da preko Berlina, Moskve, Sibira, Kamčatke, Beringovog moreuza, Aljaske i Kanade stigne do Njujorka.

Išao bi pralelno sa postojećom Trans-Sibirskom železnicom i na pojedinim deonicama koristio delove već postojećih autoputeva.

Ovaj plan predstavio je Vladimir Jakunin, direktor Železnica Rusije, na sastanku Akademije nauka u Moskvi prošle godine. Interesovanje medija za taj projekat ni danas ne pada.

Autoput bi trebalo da savlada 88km morske površine između Azijskog i kopna na Aljaski, a ukupna dužina autoputa bila bi bi 12.978km. Ideja je predstavljena kao međudržavni i međucivilizacijski projekat, samo nije jasno ko bi to mogao i hteo da finansira.
Tagovi
izvor informacija: cnn.com

PUT

AUTOPUT

ŽELEZNICA

EVROPA

RUSIJA

SAD

USA

ALJASKA

KANADA

SIBIR

LONDON

NJUJORK

MOSKVA

Zanimljivosti
najnovije
loading...
Vaša reklama OVDE, pozovite 063/311-094
Verbano.RS : Autoservis, otkup i prodaja automobila i delova
Hausmajstor: 060 731 88 09
Otkup Automobila
SEO Optimizacija sajta
Otkup i prodaja automobila Beograd
Otkup automobila Beograd
Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com
Stošić Agencija za selidbe Beograd