Lisica.RS - Mudar izbor

Bregzit je ubio Toblerone

Mislili ste da Bregzit i Toblerone nemaju nikakve veze? E pa, prevarili ste se! Kakva je njihova veza, pročitajte u ovoj vesti.
Zanimljivosti
                 
#15 od 08.11.2016.
loading...
foto: somersetlive.co.uk
Koliko Bregzit ima uticaja na sve sfere života u Velikoj Britaniji najbolje pokazuje sledeći, po malo banalni primer. Poznata internacionalna kompanija Mondelez rešila je da promeni oblik jednom od svojih najpopularnijih proizvoda. Odlučili su da povećaju razmak između popularnih trouglova, kako bi Toblerone dobile manju gramažu i samim tim, nižu cenu proizvodnje.

Zbog problema u poslovanju, morali su nešto da učine, a izbor je bio između povećanja cene i smanjenja gramaže. U kompaniji su se odlučili za smanjenje gramaže i to su sproveli u delo na prilično bizaran način. Toblerone su dobile novi izgled sa mnogo većim razmakom između trouglastih delova, kao da svaki drugi trougao nedostaje.

Reakcije potrošača na ovu promenu su poražavajuće po Mondelez. Na društvenim mrežama se mogu naći salve kritika i uvreda, a većina potrošača ovaj potez smatra izuzetno štetnim, nesvrsishodnim i glupim. Neki misle da je bolje bilo jednostavno skratiti tablu za nekoliko trouglića i cilj bi bio postignut, a forma se ne bi menjala. Mnogi smatraju da je upravo Bregzit glavni krivac za probleme koje Mondelez ima.

Na priloženoj fotografiji možete videti kako su toblerone izgledale pre Bregzita i kako izgledaju sada.
Tagovi
izvor informacija: somersetlive.co.uk

TOBLERONE

BREGZIT

BREXIT

GRAMAŽA

OBLIK

NOVI IZGLED

POTROŠAČI

NEZADOVOLJSTVO

MONDELEZ

Zanimljivosti
najnovije
loading...
Vaša reklama OVDE, pozovite 063/311-094
Verbano.RS : Autoservis, otkup i prodaja automobila i delova
Hausmajstor: 060 731 88 09
Otkup Automobila
SEO Optimizacija sajta
Otkup i prodaja automobila Beograd
Otkup automobila Beograd
Auto oglasi, prodaja vozila, rezervnih delova i opreme | BerzaVozila.com
Stošić Agencija za selidbe Beograd